Atelier de creație scenografică

Author: UMA / Etichete: , ,

În cadrul Festivalului Îngerilor, Asociația MeduArt alături de partenerii săi Casa de Cultură a Studenților și Cenaclul Vox Napocensis vă invită la o seară cu măşti şi îngeri, unde motto-ul serii este: „E timpul să ne găsim!”

Zeci de măşti agăţate în vid vor aştepta publicul larg, în Turnul Croitorilor, luni 27 mai de la ora 18:00.

Fiecare dintre noi are o mască proprie. O mască interioară şi una exterioară. Câteodată trebuie să ne dezlipim de cea exterioară ca să ne aflăm cea interioară.

În cadrul atelierului de creaţie scenografică vom încerca să ne găsim propria mască interioară pe care o vom prezenta ca pe un spectacol de teatru. Atunci când mergem la un spectacol de operă sau de teatru încercăm să ne identificăm cu un personaj anume din piesă. Un personaj, care pentru noi este necunoscut, dar totuşi ne transmite propriile noastre sentimente. E timpul ca aceste personaje să fim noi.
Cel puţin o dată în viaţa noastră trebuie să ne ţinem în mână propria noastră mască.

Cum trebuie procedat?
Exemplu vor fi actorii, care vor juca un scurt fragment din volumul „Îngerul pierdut” scrisă de către Torok-Agoston Rebeka. În această scenetă scurtă autoarea va coborâ în adâncimile sufletului, în ideea de a se afla și de a se salva.

În tot acest demers, pe acest drum către purgatoriul terestru, care este rolul Îngerilor?

Activitatatea este parte a proiectului „Și tu ai un Înger”, realizat cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Cluj-Napoca.


Proiectul susține Cluj-Napoca 2021 Capitala Culturală Europeană, oraș candidat.