Conferinţa de deschidere a Centrului de Relaxare prin Artă

Author: Ovi / Etichete: ,

Luni 19 aprilie 2010, ora 19:30, Asociaţia Cultural Artistică MEDUART a organizat Conferinţa de deschidere a Centrului de Relaxare prin Artă, la Ceainăria Insomnia Cluj.
Intitulată sugestiv “Nopţile Şeharezadei”, seara fost dedicată artei dansului şi teatrului, orientată spre eliberarea armoniilor interioare, de tonifiere a minţii şi trupului.
În prima parte a serii D-na Prof. Andrea Mărculescu, după o prezentare a teatrului interactiv şi a beneficiilor “teatrului prin joc” privind gradul ridicat de socializare şi empatizare pe care îl dezvoltă, a reuşit să capteze atenţia numerosului public prezent prin diverse jocuri interactive. Participarea a fost entuziastă deşi au existat şi persoane pentru care “teatrul prin joc” nu li s-a potrivit ca structură, deşi acesta are un rol important în relaxarea şi starea de bine a fiecăruia.

ce au spus participanţii

-e ok, nu toată lumea a interacţionat, ar fi trebuit toţi să fie implicaţi.
-nu-mi spune nimic.
-o modalitate bună de socializare.
-e perfect şi pentru tratarea timidităţii, se adresează tuturor, o bună relaxare dar şi un sport pentru minte trup şi spirit.
-face omul să îşi iasă din piele să devină copil rupe monotonia cotidianul, super. Teatrul interactiv este un mod de dinamizare, dar şi de controlare a unor inhibiţii, un mod de socializare plăcută.
-cred că relaxarea prin artă este cea mai profundă şi autentică relaxare, este cea care îmbina împlinirea spiritului cu cea a intelectului! După părerea mea este o îmbinare aproape perfectă a raţiunii de a trăi cu sensul de a exista. Bravoo!! Ţineţi-o tot aşa!!

În continuare seara a avut-o ca invitată specială pe Cerasela Heckman, cu numele de scenă KAMILLA, o artistă care împreună cu trupa de dans pe care o conduce, a încântat audienţa prezentându-ne un program alcătuit din dansuri orientale individuale sau de grup.Toţi cei prezenţi au fost impresionaţi în primul rând de impresia artistică generată de belly – dance, dar au conştientizat şi beneficiile pe care acesta le poate avea în modelarea fizică şi psihică.


ce au spus participanţii

-da, de relaxare, senzualitate, de afimare a graţiei feminine
-evident ca m-am relaxat mi-am umplut sufletul cu veselie şi frumos
-dansul în general reprezinta o metoda ff practică de relaxare de elimare de eliminare a stresului si a emoţiilor negative.
-orice dans este o modalitate de relaxare şi dansul oriental iţi dă posibilitatea să improvizezi.
-dansurile orientale sunt mai mult decât o metodă bună de relaxare

De fapt aceasta este esenţa şi convingerea de la care Asociaţia cultural artistică MEDUART a plecat având ca finalitate practică înfiinţarea Centrului de Relaxare prin Artă

“ARTA ÎN SLUJBA SĂNĂTĂŢII ŞI A COMUNITĂŢII”


Vă asteptăm la întâlnirile organizate de noi la Ceainăria Insomnia, str. Universităţii nr. 2, Cluj-Napoca! 


              Pentru programul Centrului aici
             Dacă vă place ceea ce facem și credeți că merită atunci puteți să susțineți activitățile centrului prin cei 2 %.  
Vă mulțumim!