Centru de relaxare prin Arta

Author: Anonim / Etichete: ,

“Cântând, omul va uita să vorbească şi dansând, să meargă.” - Nietzsche



 În cadrul Programului „Arta în slujba sănătăţii”, proiectul „Centrului de relaxare prin Arta” debutează prin organizarea conferinţei de deschidere având ca temă DANSUL ORIENTAL şi TEATRUL GESTUAL.

Dansul oriental este o sărbătoare a vieţii, a pasiunii şi a misterului, o permanentă şlefuire a mişcărilor corpului feminin, îndreptate spre însănătoşire, corecţia corpului, a armoniei sferei emoţionale, energetice şi psihologice. Prin promovarea acestei arte în acest proiect al Asociaţiei MEDUART se urmăreşte implementarea unui program de dezvoltare personală și relaxare bazat pe arta dansului, pentru persoanele adulte, în cadrul unor module în care se vor aborda şi aprofunda diverse tehnici ale dansului oriental. 

În cadrul atelierelor de teatru gestual, ca forma nouă de spectacol şi abordare artistică, se va sublinia importanţa revenirii la gest, mişcare, dans, care transforma corpul într-un limbaj care transmite mai mult, mai direct, mai natural. Fiind mai emoţional, mai dinamic, teatrul gestual are capacitatea de a exprima inconştientul, interiorul. Nu este doar o simplă substituire a limbajului verbal, de receptare şi emitere a unor semne vizibile, ci de o serie de semne care se regăsesc în ritmul interior al individului, purtătoare de vibraţie şi armonie. Se transferă astfel ritmul limbajului verbal către corp, realizându-se astfel o reabilitare a potenţialului energetic, emoţional, cu efecte benefice asupra psihicului şi sănătăţii.

Cu ocazia conferinţei de deschidere, tainele dansului oriental ne vor fi prezentate de KAMILLA împreună cu Trupa de Dans Oriental pe care o conduce, iar Doamna Profesoară Andrea Mărculescu ne va iniţia în arta teatrului gestual. Mulţumiri speciale gazdei noastre “Ceainăria Insomnia” pentru sprijinul şi asistenta acordată în realizarea acestui proiect.