Atelier de proza

Author: UMA / Etichete: ,

Atelierul de creatie literara, sectiunea proza, a incheiat cea de a VIII- a editie a proiectului „Si tu ai un Inger”. 
Miercurie, 10 iulie 2013 la Turnul Croitorilor sub conducerea poetului Victor Marutoiu a avut loc atelierul de proza literara care a reunit cele doua cenacluri clujene, Vox Napocensis de la Casa de Cultura a Studentilor si Floare de Colt, coordonat de catre prof.Nadia Torge.
In cadrul atelierului participantii au fost indrumati si sfatuiti de catre scriitorul Andrei Dullo.  Astfel la finalul serii am fost delectati cu frumoasele si inspiratele creatii literare, chiar daca pentru unii a fost o premiera.
Multumim, inca odata, tuturor celor care au facut posibile frumoasele realizarile ale proiectului „Si tu ai un Inger”.
Citeste mai mult...

Atelier de creație Literară- Poezie

Author: UMA / Etichete: ,

     

Marți 25 iunie 2013, Turnul Croitorilor a fost gazda atelierului de creație literară pe tema poeziei. Evenimentul face parte dintr-o serie de manifestări artistice dedicate „oamenilor mari” din cadrul proiectului „Și tu ai un Înger”.
     La acest atelier s-au reunit Cenaclul „VoxNapocensis” de la Casa de Cultură a Studenților condus de poetul Victor Măruțoiu și Cenaclul „Floare de Colț” inițiat de prof. Nadia Torge.
     Aceia are au fost ocoliți de Muza Poeziei au fost inițiați de către poetul Victor Măruțoiu în cei șase pași de concepere a unei poezii. Cu această ocazie participanții, în marea lor parte, au avut ocazia să scrie prima lor poezie.
                   
                          Cocori în zbor
             Un țipăt în liniștea creației.

             Mulțumim tututror participanților pentru frumoasa și creativa seară petrecută împreună.
                     
Citeste mai mult...

Copiii si Îngerul dorintelor

Author: UMA / Etichete: , ,


           În cadrul Festivalului Îngerilor, Asociația MeduArt și Uniunea Creștină din România vă invită să participați la piesa de teatru „Copiii și Îngerul dorințelor”, creată și susținută de către copiii beneficiari de la Uniunea Creștină din România, îndrumați de către scriitoarea Semida David.
Citeste mai mult...

Micul Prinț

Author: UMA / Etichete: , ,

Asociația MeduArt împreună cu partenerii săi Palatul Copiilor, Casa de Cultură a Studenților și Cenaclul Vox Napocensis vă invită la piesa de teatru „Micul Prinț”.

Piesa de teatru Micul Prinț („Le petit prince”) este o adaptare după romanul lui Antoine de Saint-Exupéry, pe fragmente de muzică instrumentală și ambientală. 

Trupa Préambule prin spectacolul „Micul prinț” dorește sǎ readucǎ la viațǎ universul copilǎriei inocenței prin intermediul cǎlǎtoriei inițiatice pe care personajul principal o realizeazǎ în cǎutarea adevǎratului sens al vieții. Micul prinț ne învațǎ sǎ visǎm, sǎ ne bucurǎm de ceea ce avem și sǎ apreciem ceea ce avem. Ne reamintește constant cât de simplu este sǎ fii fericit.

Spectacolul este în limba franceză.

Evenimentul face parte din cadrul Festivalului Îngerilor, realizat cu sprijinul Primăriei și Consiliului Local Cluj-Napoca.

Susținem Cluj-Napoca 2021, Capitală Culturală Europeană, oraș candidat.
Citeste mai mult...

Atelier de creație scenografică

Author: UMA / Etichete: , ,

În cadrul Festivalului Îngerilor, Asociația MeduArt alături de partenerii săi Casa de Cultură a Studenților și Cenaclul Vox Napocensis vă invită la o seară cu măşti şi îngeri, unde motto-ul serii este: „E timpul să ne găsim!”

Zeci de măşti agăţate în vid vor aştepta publicul larg, în Turnul Croitorilor, luni 27 mai de la ora 18:00.

Fiecare dintre noi are o mască proprie. O mască interioară şi una exterioară. Câteodată trebuie să ne dezlipim de cea exterioară ca să ne aflăm cea interioară.

În cadrul atelierului de creaţie scenografică vom încerca să ne găsim propria mască interioară pe care o vom prezenta ca pe un spectacol de teatru. Atunci când mergem la un spectacol de operă sau de teatru încercăm să ne identificăm cu un personaj anume din piesă. Un personaj, care pentru noi este necunoscut, dar totuşi ne transmite propriile noastre sentimente. E timpul ca aceste personaje să fim noi.
Cel puţin o dată în viaţa noastră trebuie să ne ţinem în mână propria noastră mască.

Cum trebuie procedat?
Exemplu vor fi actorii, care vor juca un scurt fragment din volumul „Îngerul pierdut” scrisă de către Torok-Agoston Rebeka. În această scenetă scurtă autoarea va coborâ în adâncimile sufletului, în ideea de a se afla și de a se salva.

În tot acest demers, pe acest drum către purgatoriul terestru, care este rolul Îngerilor?

Activitatatea este parte a proiectului „Și tu ai un Înger”, realizat cu sprijinul Primăriei și a Consiliului Local Cluj-Napoca.


Proiectul susține Cluj-Napoca 2021 Capitala Culturală Europeană, oraș candidat.
Citeste mai mult...

Festivalul Îngerilor

Author: UMA / Etichete: , ,

În perioada 24 - 30 mai 2013 în cadrul Zilelor Clujui, se va desfășura Festivalul Îngerilor, ediția I-a.
Festivalul Îngerilor este parte a proiectului „Și tu ai un Înger” realizat de către Asociația cultural-artistică MeduArt , cu sprijinul Primăriei, a Consiliului Local Cluj-Napoca și a Inspectoratului Școlar Județean Cluj.
„Și tu ai un Înger” -  aflat la a VIII-a ediție, este un proiect care își propune să creeze un cadru în care elevii cu talente artistice să descopere latura creativ-spirituală, distractivă și relaxantă a activităților care se pot realiza în cadrul instituțiilor de învățământ, crescându-le și în acest mod participarea activă la programul de învățământ obligatoriu. Proiectul vine în completarea activităților educative ale elevilor cu implicare în viața cultural-artistică a comunitații.
 Susținem Cluj-Napoca 2021, Capitala Culturală Europeană, oraș candidat.
Citeste mai mult...

Expoziția de pictură „Și tu ai un Înger”, mai 2013

Author: UMA / Etichete:

In perioada 24 mai - 31 mai 2013 la Turnul Croitorilor va avea loc expoziția de pictură și obiecte de artă manuală „Și tu ai un Înger”.

Expoziția face parte din proiectul „Și tu ai un Înger”, ediția a VIII-a. Proiectul este implementat de către Asociția MeduArt cu sprijinul Primăriei, a Consiliului Local Cluj-Napoca și a Inspectoratului Școlar Județean Cluj.

În cadrul expoziției sunt expuse lucrări ale elevilor de la Palatul Copiilor, Liceul Vocațional de Muzică „Sigismund Toduță”, Liceul Tehnologic „Augustin Borza“, Liceul Tehnologic nr. 1, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Liceul Teoretic „Emil Racoviță” și elevii beneficiari de la Uniunea Creștină din România cu sprijinul artiștilor plastici de la Galeria de artă Hangar.

Proiectul susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.
Citeste mai mult...

Și tu ai un Înger, 2013

Author: UMA / Etichete: ,


Talent artistic și creativitate în rândul elevilor.

 

În perioada 10 mai - 30 aug. 2013 se va desfășura proiectul „Și tu ai un Înger” - un proiect de intervenție în școli pentru stimularea creativității și promovarea valorilor etice în societatea contemporană.
Asociația cultural-artistică MeduArt, cu sprijinul Primăriei, a Consiliului Local Cluj-Napoca și a Inspectoratului Școlar Județean Cluj, implementează proiecte cultural-educative, care pun în valoare și dezvoltă latura spiritual  - artistică a copiilor.

„Și tu ai un Înger” -  aflat la a VIII-a ediție, este un proiect care își propune să creeze un cadru în care elevii cu talente artistice să descopere latura creativ-spirituală, distractivă și relaxantă a activităților care se pot realiza în cadrul instituțiilor de învățământ, crescându-le și în acest mod participarea activă la programul de învățământ obligatoriu.

În cadrul proiectului elevi din mai multe școli vor participa la ateliere de pictură, artă plastică, teatru alături de profesori de specialitate și artiști plastici. Vor fi organizate expoziții cu lucrările realizate de către elevi pe diverse teme și Festivalul Îngerilor cu ocazia Zilelor Clujului.
La această ediție ne adresăm și adulților oferindu-le modalități de apropiere, conștientizare și dezvoltare a laturii spirituale a vieții în special prin realizarea de cenacluri literare .

Parteneri în acest proiect sunt Asociația cultural-artistică MeduArt, Serviciul Administrativ „Obiective Culturale”, Casa de Cultură a Studenților, Cenaclul Vox Napocensis, Teatrul de Păpuși Puck, Palatul Copiilor, Cluj-Napoca, Uniunea Creștină din România (UCR), Asociația „Dor Clujean”, Liceul Vocațional de Muzică „Sigismund Toduță”, Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu”, având colaboratori artiști plastici de la Galeria Hangar, profesori și elevi de la: Liceul Tehnologic „Augustin Borza“, Cluj-Napoca, Liceul Tehnologic nr. 1, Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „George Coșbuc“, Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Avram Iancu”, Cluj-Napoca, Liceul Teoretic „Emil Racoviță”, Cluj-Napoca, Cluj, Liceul Tehnologic UCECOM „Spiru Haret”, Cluj-Napoca, Școala Gimnazială „Kos Karoly”, Izvorul Crișului, Școala nr.150, București și Școala „Mărțișor”, București.

Proiectul susține candidatura orașului Cluj-Napoca la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021.


Citeste mai mult...

Atelier de creatie literara la Orfeu

Author: UMA / Etichete:



Cluj-Napoca, 26 ianuarie 2013

Asociatia MeduArt împreună cu Uniunea Crestina din Romania si Libraria Orfeu organizeaza în data de 26 ianuarie 2013 un atelier de creatie literara pentru copii.
Scopul acestui atelier de creatie literara este dezvoltarea competentelor lingvistice, stimularea sensibilitatii si creativitatii, facilitand interactiunea intre copii.
In cadrul acestui atelier ne propunem sa evidentiem rolul cartilor in viata noastra si importanta valorilor culturale care se transmit prin acestea.
Scriitoarea Semida David  va realiza o introducere in arta creatiei literare astfel incat copiii sa aiba elementele de baza pentru propria compozitie.

Activitatea se va desfasura la Libraria Orfeu, Cluj – Napoca, P-ta Unirii nr.10, intre orele 11.30 si 14.
Citeste mai mult...

Atelier de creație și cei 3R la Hangar

Author: UMA / Etichete:



Cluj-Napoca, 10 noiembrie 2012

Asociația MeduArt împreună cu Uniunea Creștină din Romania și Galeria Hangar organizează în 10 noiembrie 2012 un atelier de creație pentru copii.

În cadrul acestui atelier copiii sunt învățați  importanţa celor 3R:  reciclare – recuperare – refolosire și aplicarea lor în artă:
- reciclare: alegerea produsele cu o rată mai scăzută a descompunerii;
- recuperare : înainte de a arunca la gunoi un produs, cât de importantă este refolosirea lui, cât este de important să încercăm să refolosim orice obiect în pastrarea curată a mediului ;
- refolosire : importanţa refolosirii.
Sub îndrumarea artiștilor plastici d-na profesor Angela Semenescu, d-na Oriola Semenescu, grupa de copiii de la Uniunea Creștină din România vor putea realiza diferite obiecte artistice având ca temă: famila mea, animalul fantastic sau măști.
Gazda acestui atelier este Galeria de artă Hangar, str. Ion Bob nr. 12
Citeste mai mult...